De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadratische vergelijking

Geachte heer, mevrouw,

Kunt u mij helpen bij het oplossen van de volgende vergelijking:
$\pi$x2(11-1/3 x)=425

Deze vergelijking komt uit CE WisB 2014 I. Het antwoord is 3,7, maar ik ben benieuwd naar de beredenering.

Zelf kom ik niet verder dan de haakjes uitwerken:

$\pi$x2(11-1/3 x)=425
11$\pi$x2-1/3x3=425
11$\pi$x2-1/3x3-425=0

Dank voor uw tijd en moeite.
Met vriendelijke groet

Manon
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 17 juni 2015

Antwoord

Aan de vraagstelling kan je iets zien:

q75870img1.gif

Er staat 'Bereken hoe diep...'. Dat is zonder de toevoeging exact of algebraïsch. In dat geval mag de berekening ook met de grafische rekenmachine. De toevoeging 'Rond je antwoord af op...' is ook nog een indicator dat het niet gaat om een exact antwoord.

Gebruik je GR en vergeet niet aan te geven hoe je dat dan doet. Dit had je natuurlijk ook kunnen zien aan het nakijkmodel dat bij het examen hoort.

Zou dat lukken?

PS
Je kunt deze tweedegraads vergelijking natuurlijk wel exact oplossen als je dat zou willen maar dat is wel een heel gedoe...:-)

Zie Wiskunde B, vwo in 2014

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 juni 2015
 Re: Kwadratische vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3