De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrie

De touwen van een schommel vormen bij hun grootste uitwijking een hoek van 47° met de verticale stand. Als de touwen 3,2 m lang zijn, wat is dan het hoogteverschil tussen punt A en punt B.
Ik raak hier maar niet uit...

Tim B.
2de graad ASO - dinsdag 9 juni 2015

Antwoord

Hallo Tim,

Ik veronderstel dat A en B de punten zijn zoals in deze figuur, waarin hoek C een rechte hoek is en AT en BT even lang zijn.

q75798img1.gif

Dan moeten we achterhalen hoe lang AC is. Eerst:

cos(47°) = TC/BT = TC/3,2

Dus TC = 3,2·cos(47°) meter.

Omdat AT = 3,2 meter kun je dan ook AC makkelijk uitrekenen.

Voldoende duidelijk zo?

Met vriendelijke groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 juni 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3