De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Parameters

Hallo,

ik zit vast bij de volgende oef:

x=1+k
y=-1+2k
z=1-2k

die heb ik dan omgevormd naar

k=x-1
2k=y+1
-2k=z-1

de hoofddet=
1 x-1
2 y+1
-2 z-1

karakteristiek ¹ 0

karakteristiek det 1=
1 x-1
2 y+1
wat uiteindelijk y-2x+ 3 is

karakteristiek det 2=
1 x-1
-2 z-1
en dit leidt bij mij tot z+2x-3

maar het 2e is niet juist, wat doe ik verkeerd?

feline
3de graad ASO - maandag 8 juni 2015

Antwoord

Ik veronderstel dat de parametervergelijkingen moeten omgevormd worden naar de cartisische vergelijkingen.
Volgens mij zijn de 2 vergelijkingen wel juist :
y - 2x + 3 = 0
z + 2x - 3 = 0

Er is ook nog een derde (afhankelijke) vergelijking :
y + z = 0


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 juni 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics