De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Lin-Log relatie

 Dit is een reactie op vraag 75707 
Stel dat je de punten (2,200) en (4,400) hebt. Wat zo het voorschrift dan zijn bij een log, log plot?

Log y = log ax + q
y= 10log ax + q

Klopt dit voorschrift dan?

Alvast bedankt!

Kevin
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 26 mei 2015

Antwoord

Op dubbel logaritmisch papier geldt voor een rechte lijnL

log(y)=a·log(x)+b

De punten invullen geeft:

log(200)=a·log(2)+b (1)
log(400)=a·log(4)+b (2)

(2)-(1) geeft:
log(400)-log(200)=a·log(4)-a·log(2)
log(400)-log(200)=a·(log(4)-log(2))
a=(log(400)-log(200))/(log(4)-log(2))
a=1

Invullen in (1) geeft":
log(200)=log(2)+b
b=2

De formule wordt log(y)=log(x)+2

log(y)=log(x)+2
10log(y)=10log(x)+2
10log(y)=10log(x)·102
y=100·x

Kijk 's aan...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 26 mei 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3