De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunt bepalen van twee rechte lijnen

De som is:
Bepaal het snijpunt van twee rechte lijnen.
Gegeven twee rechte lijnen in het x,y-vlak
(bij de vraag zit een onduidelijk tekeningetje)
Het snijpunt is E
Bereken de coördinaten van snijpunt E
f (x) = -1
k (x) = 8/7x + 17/7
(om deze som moet nog een accolade heen)

Miriam
Leerling mbo - zondag 10 mei 2015

Antwoord

Hallo Miriam,

De x-coördinaat van het snijpunt vind je door de vergelijkingen aan elkaar gelijk te stellen (zie ook de voorbeelden bij Snijpunt(en) van twee grafieken):

k(x)=f(x), dus:

8/7x + 17/7 = -1

Lukt het om x op te lossen?

Als je deze x-coördinaat hebt, vind je de y-coördinaat door x in één van de functies in te vullen. In dit geval is dit eenvoudig: f(x) is altijd -1, dus de y-coördinaat moet wel -1 worden. Je kunt je antwoord controleren door je gevonden x ook in k(x) in te vullen. Daar moet dan ook -1 uitkomen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 mei 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3