De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 75309 
Ja, dit rekent Maple goed! Ik begrijp alle stappen, behalve van
Ö(r2+0,09)-0,6 = 0,45·Ö(r2+0,09)
naar
0,55·Ö(r2+0,09) = 0,6

-0,6 wordt verplaatst naar de rechterkant en de wortel wordt rechts weggewerkt. Hoe doet u dat?

Tot zo ver in ieder geval weer hartelijk bedankt.

Klaas
Student hbo - woensdag 1 april 2015

Antwoord

Hallo Klaas,

Ö(r2+0,09)-0,6 = 0,45·Ö(r2+0,09)

Links en rechts 0,6 optellen:

Ö(r2+0,09)-0,6+0,6 = 0,45·Ö(r2+0,09) + 0,6
Ö(r2+0,09) = 0,45·Ö(r2+0,09) + 0,6

Links en rechts 0,45·Ö(r2+0,09) aftrekken:

Ö(r2+0,09)-0,45·Ö(r2+0,09) = 0,45·Ö(r2+0,09)-0,45·Ö(r2+0,09)+0,6

(1-0,45)·Ö(r2+0,09) = 0,6

0,55·Ö(r2+0,09) = 0,6

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 2 april 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3