|
|
\require{AMSmath}
Re: Re: Differentiëren
Ik denk het wel, wees zo vrij om me te corrigeren:-)
Een cilinder met straal wordt gevuld met een snelheid van 800cm3/s Hoe snel stijgt de vloeistof
V=A·h=d2·$\pi$/4·h
Gegeven is debiet Q en doet is volgens mij dV/dt en dat kunnen we dus al kwijt in linker lid, als we delen door dt links ook dt rechts, daar wordt het dan dh/dt wat m/s is en dat is een snelheid van stijgen. Hetgeen we zoeken! Rest zijn constante,
Ik krijg dan, 800/(1202·pi()/4)=v en dit gewoon Q/a=v
Correcte redenering?
Tim
Iets anders - dinsdag 24 maart 2015
Antwoord
Beste Tim,
Je redenatie kan ik helaas niet volgen, maar bij een staande cilinder vind je de snelheid waarmee de vloeistof stijgt inderdaad door de volumestroom te delen door de oppervlakte van het grondvlak.
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 24 maart 2015
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|