De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Meetkundige rij

Beste,
Hoe kun je u10 van een meetkundige rij berekenen als je enkel u5 = 8 en u7 = 18 gegeven hebt?
Alvast bedankt...

Emily
2de graad ASO - zondag 8 maart 2015

Antwoord

Hallo Emily,

Je weet vast dat u6=u5×r en u7=u6×r. Dus:
  • u7=u5×r2
    en:
  • r2=u7/u5
Je kunt de reden r dus uitrekenen.

Wanneer je nu vanuit u7 drie elementen verder wilt rekenen, moet je u7 vermenigvuldigen met r3. Zo kan je naar elk element toe rekenen dat je maar wilt.
Handig, toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 maart 2015
 Re: Meetkundige rij 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3