Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenregels voor machten

Ik kom in een opgave op een berekening volgens deze formule, waarin x=16.

[144+x2]3/2

Als ik dit in mijn rekenmachine invoer als:
(144+162)3/2 = 8000

Maar als ik de rekenregel toepas (aq)p = aq·p
dan zou ik krijgen:
1443/2 + 163 = 5824.

Waarin zit dit verschil?

michel
Student hbo - maandag 16 februari 2015

Antwoord

Het verschil is dat de tweede fout is: de rekenregel (x+y)^a=x^a+y^a geldt vrijwel nooit.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 februari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics