De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omzetten percentage naar letterbeoordeling in Excel

ik heb een gemiddelde percentage en deze wil ik omzetten naar onvoldoende, matig, voldoende, ruimvoldoende, goed of uitmuntend. hoe kan ik een gemiddelde percentage in excel omzetten naar een letter als deze aan de volgende voorwaarde voldoet:
0% t/m 49% = O
50% t/m 59% = M
60% t/m 69% = V
70% t/m 79% = RV
80% t/m 99% = G
100% = U

Vast bedankt voor de moeite

ferry
Docent - donderdag 29 januari 2015

Antwoord

Dat kan met deze opdracht:

=ALS(C3<0,5;"O";ALS(C3<0,6;"M";ALS(C3<0,7;"V";ALS(C3<0,8;"RV";ALS(C3<1;"G";"U")))))

Zorg dat het percentage in C2 staat.

Ter controle:

q74841img1.gif

Dat moet kunnen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3