De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeveel weerstanden in een vraagstuk

Dit was een examenvraag, ik vond de vergelijkingen niet om te kunnen beginnen

Hoeveel weerstanden zijn er? Als we de weerstanden opdelen in groepjes van 20 blijven er 2 weerstanden over. Als we de weerstanden opdelen in groepjes van 10 blijven er ook 2 weerstanden over maar zijn er 10 groepjes meer...

Storme
Cursist vavo - vrijdag 23 januari 2015

Antwoord

Ik heb dus $n$ weerstanden. Als ik $p$ groepjes van $20$ maak dan houd ik 2 weerstanden over. Als ik $p+10$ groepjes maak van $10$ dan houd ik ook 2 weerstanden over. Dat geeft een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden!

$n=20p+2$
$n=10(p+10)+2$

$n=20p+2$
$n=10p+102$

$10p=100$
$p=10$ en $n=202$

Controleren?
  • $202$ gedeeld door $20$ geeft $10$ rest $2$
  • $202$ gedeeld door $10$ geeft $20$ rest $2$
Klopt!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 23 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics