De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Coordinaat bepalen

Hoi,
Hoe bepaal ik de coordinaat van het middelpunt M van de cirkel moet ik deze formule gebruiken (x1+x2/2 , y1+y2/2) of is er iets anders voor een cirkel?
Ik heb als opgave c $\leftrightarrow$ x2+y2-8x-24=0 met P(2,6)
Alvast bedankt

robina
2de graad ASO - zondag 18 januari 2015

Antwoord

Om het middelpunt van een cirkel te bepalen kan je 't best kwadraatafsplitsen.

x2+y2-8x-24=0
(x-4)2-16+y2-24=0
(x-4)2+y2-40=0

Het middelpunt van c is M(4,0). Snapje?

Onthouden: het middelpunt M van (x-p)2+(y-q)2=r2 is M(p,q) en de straal is r.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3