De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: 4e machts wortel op Casio fx-82sx Fraction

 Dit is een reactie op vraag 26265 
f(x) = √(27x-x4) wat is dit?

iemand
Docent - dinsdag 13 januari 2015

Antwoord

Hallo,

Je vraag is niet echt duidelijk. Je geeft de functie $f(x) = \sqrt{27x - x^{4}}$ en vraagt wat "dat" is?
Het is een wortelfunctie die ook als $f(x) = (27x - x^{4})^{\frac{1}{2}}$ geschreven kan worden, waarvan de grafiek er zo uit ziet.
q74716img1.gif
Je ziet dat niet voor iedere x-waarde een y-waarde in de grafiek te vinden is, omdat de wortel uit een negatief getal geen reële waarde heeft.

Mocht je specifieke vragen hebben, kun je altijd op dit antwoord reageren.

Met vriendelijke groet,
Davy

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3