De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hypothesetoetsen

Een universiteit beweert dat slechts 2% van de studenten zeer ontevreden is met de gang van zaken op de universiteit. Een onderzoeker trekt een aselecte steekproef van 400 studenten van de universiteit. Van die 400 studenten geven 12 studenten aan dat ze zeer ontevreden zijn met de gang van zaken op de universiteit. Voer een toets uit om te kijken of de bewering van de universiteit aanvaard moet worden of niet. Gebruik een signicantieniveau van 0,05. Geef alle stappen duidelijk aan en formuleer je conclusie met verantwoording helder en duidelijk.

1stap: H0: p=0.02 H1: p$>$0.02
2stap: a=0.05 (gegeven)
3stap: k-Bin (n=400, p=0.02) Randpunt p=0.02
4stap: Kgrens P(K400$>$Kgrens)$<$0.05 Hier kan ik niet verder hoe kan ik Kgrens bereken? bij n=400

Maloco
Student hbo - woensdag 7 januari 2015

Antwoord

Je zoekt een waarde van G zodat, onder de nulhypothese, de kans op G of hoger kleiner of gelijk aan 0,05 is.
De grenswaarde is 14. Zou het dan lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 8 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3