De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee stochasten

Van twee stochasten X en Y is gegeven dat Y = aX + b. Verder is bekend dat $\mu_{x}$=10, $\sigma_x$=3, $\mu_{y}$= 0 en $\sigma_{y}$=12. Bereken a en b.
Hoe moet ik dit aanpakken?

Maloco
Student hbo - zondag 4 januari 2015

Antwoord

Beginnen met de sigma. Kijk hoe die te maken heeft met die a.
Als je die a hebt vastgesteld, gebruik dan mu om de b te bepalen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 januari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3