De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Loodrecht

hoi ,
ik heb als opgave bepaal p die een element is van r opdat vector pA-B loodrecht staat op vector B. A=(3,4) B=(2,-1) dus ik weet dat dit mijn formule is .(pA−B)B gelijk zijn aan nul.
maar hoe moet ik die (pA-B) bereken is het (X1.X2-Y1.Y2).B ??

robina
3de graad ASO - zondag 28 december 2014

Antwoord

pA - B = p(3,4) - (2,-1) = (3p,4p) - (2,-1) = (3p - 2,4p + 1) en nu zelf nog een stapje zetten.
Zie ook het eerder gegeven antwoord van een week (!) geleden.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 29 december 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3