De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunt cosinus berekenen x-as

Ik moet de snijpunten van de grafiek met de x-as berekenen.
cos(x-15/4pi)
Ik maak het gelijk aan 0
cos(x-15/4pi)=0
cos(x-15/4pi)=1/2pi+kpi
bij mij komt er dan uit
x=15/4pi+0.5pi+kpi
x=3.5pi+kpi
Antwoord zou moeten zijn 1/4pi+kpi

WAT DOE IK FOUT??

Michel
Student hbo - zaterdag 13 december 2014

Antwoord

Je doet niks fout. Die $\frac{17}{4}\pi$ van jou komt overeen met die $\frac{1}{4}\pi$ want dat is dat $4\pi$ naar links. Dat is geen probleem want het was immers module $\pi$. De $k$ is anders maar de punten zijn hetzelfde! Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 december 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3