Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cijferpuzzel

Hoe kan in cijfers: ABC+ACB gelijk zijn aan CBA?

ABC
ACB
---+
CBA

Hartelijk dank voor de hulp.

Temmer
Ouder - woensdag 3 december 2014

Antwoord

Je kun gaan proberen. Maar eerst moet je opmerken dat C=2A of C=2A+1.
Dan hou je een beperkt aantal mogelijkheden over: A=4 en C=9, of A=4 en C=8, of ..., A=1 en C=2.
In elk van die gevallen ligt B meteen vast en klopt de som, of niet.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 december 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics