|
|
\require{AMSmath}
Re: Re: Re: Cijferkaart
Nu ik de vraag nogmaals gelezen heb zie ik in dat je de 2e bal elk getal mag zijn, dus alle 24 ballen zijn goed. alleen nu loop ik nog tegen een klein dingetje aan; Ik weet dat je 1/25 x 24x24 = 1/25 schrijft,Maar hoe schrijf je dan; 1/25 x 4/24? Moet ik dan beide vermenigvuldigen? dat het 4/49 wordt?
Suzann
Cursist vavo - woensdag 19 november 2014
Antwoord
Hallo Suzanne, Allereerst: let erop dat je zorgvuldig noteert! Je schrijft: 1/25 x 24x24 maar je bedoelt: 1/25 x 24/24 Dan jouw echte vraag over vermenigvuldigen van breuken. Hiervoor geldt het regeltje: We noemen dit wel: "teller maal teller delen door noemer maal noemer" Jouw voorbeeld wordt dan: Let erop dat je de noemers vermenigvuldigt (25x24=600) en niet optelt (25+24=49)
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 november 2014
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|