Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Percentage andersom berekenen

 Dit is een reactie op vraag 62433 
x - 10% x = Y
100/100 x - 10/100 x = y
90/100 x = Y
90x = 100 Y
x = 100/90 y (kunt nog vereenvoudigen naar 10/9 y)
of in jouw geval
x = 10/9 van 180 000 wat gelijk is aan 200 000.
(en 10% van 200 000 is inderdaad 180 000).

De 1.1 B klopt dus niet helemaal. Geeft maar 198 000...

Koen
Iets anders - vrijdag 14 november 2014

Antwoord

Jij maakt er nu een afname van 10% van, maar het was een toename van 10%. Dat is iets heel anders!

100 euro
10% erbij is 110 euro

Met hoeveel procent moet 110 euro afnemen zodat je weer op 100 euro uitkomt? Dat is dan niet 10%, want dan zou je op 99 euro uitkomen. Rara hoe zit dat?:-)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 november 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics