De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Drie onbekenden

Beste,

Enige tijd geleden ben ik bezig geweest met drie vergelijkingen met drie onbekenden, voor zover geen enkel probleem wanneer er een x, y of z in een van de drie formules mist, echter bij de volgende som kom ik niet op de juiste antwoorden:

x-8y+3z=-9
-2y-3z=1
-4x+5y =-3

de antwoorden zijn
x=2
y=1
z=-1

Ik heb het geprobeerd met substitutie, alleen daardoor krijg ik hele rare antwoorden.

Alvast bedankt voor de moeite!

Kees
Student hbo - zaterdag 4 oktober 2014

Antwoord

Gegeven:

x-8y+3z=-9 (1)
-2y-3z=1 (2)
-4x+5y =-3 (3)

(1)+(2) geeft:
x-10y=-8

Combineren met (3) geeft:

x-10y=-8
-4x+5y =-3

4x-40y=-32
-4x+5y =-3

-35y=-35
y=1

De rest volgt dan vanzelf...?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 oktober 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3