De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking zonder abc formule

Is de volgende opgave op te lossen zonder abc-formule?
(2x+5)2=(3-x)2
Ik kom tot het volgende
4x2+20x+25 = x2-6x+9 $\to$ 3x2+26x=-16
met de abc is dit verder zo op te lossen, maar het boek vraagt om een andere manier, en geeft alleen het antwoord.
de antwoorden zijn x1=-8 x2=-2/3

Hans
Student hbo - zaterdag 4 oktober 2014

Antwoord

Uit A2 = B2 volgt A = B of A = -B.
Pas dit eens toe!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 oktober 2014
 Re: Vergelijking zonder abc formule 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3