De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking oplossen

Wat is x in: 2log3(x)+log1/3(x)=5

Joran
Student universiteit - maandag 22 september 2014

Antwoord

Je layout is ietwat onduidelijk.
Ik neem aan dat je bedoelt:
2log3(x)+log1/3(x)=5
In dat geval:log1/3(x)=-log3(x), zodat je overhoudt:
log3(x)=5
dus x=35

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 september 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3