De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Getaltheorie

 Dit is een reactie op vraag 73776 
Beste

maar het probleem is dat ik moet raken aan die x= -26 en y=538...

Thomas
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 29 augustus 2014

Antwoord

De vergelijking heeft oneindig veel oplossingen: als $3124x+151y=14$ dan geldt ook $3124(x-151)+151(y+3124)=14$ en ook $3124(x+151)+151(y-3124)=14$. Vanuit een gevonden oplossing kun je ze dus allemaal maken en de jouwe ook.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 29 augustus 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3