De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Het vinden van een vergelijking van een raaklijn

Ik heb een vraag in verband met het bepalen van de functie van de raaklijn aan een grafiek.
Stel dat je de afgeleide van de oorspronkelijke functie niet vindt.. Mag je er dan vanuit gaan dat de richtingscoefficient van de raaklijn 0 is?
Dit vond ik namelijk bij de functie f(x) = 3sin5x in het punt (p/2,3)..

JulieC
3de graad ASO - maandag 18 augustus 2014

Antwoord

De afgeleide van is f'(x)=15sin4(x)·cos(x). Dat geeft f'($\pi$/2)=0. Dus de raaklijn is y=3. Geen probleem toch?

q73716img1.gif

Of vind je $0$ maar niks...?:-)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 18 augustus 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3