De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Klein vraagstuk

 Dit is een reactie op vraag 73623 
1/2·x·√(c2 - a2)
Is dit de functie dan?

Eddy K
3de graad ASO - woensdag 6 augustus 2014

Antwoord

Ja en nee... $c=8$ en voor $a$ hadden we $x$ genomen... en dan wordt $b$ uitgedrukt in $x$ gelijk aan $b=\sqrt{64-x^2}$. Met $O=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b$ krijg je:

$f(x)=\frac{1}{2}\cdot x\cdot\sqrt{64-x^2}$

Met de functie kan je voor elke $x$ uitrekenen wat de oppervlakte is. Dus het idee was goed...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 augustus 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3