De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wiskunde en economie

stel: ik heb een product dat € 4.35 waard is. maar door een tussenpartij kom ik met extra kosten te zitten van 12% op de verkoopwaarde.
hoe bereken ik dan de verkoopprijs?

vb: 4.35 x 1.12 gaat niet want als je van deze uitkomst; 12% afdraagt kom te op een waarde uit van € 4.28

wat is een makkelijke formule?

Hj
Iets anders - maandag 4 augustus 2014

Antwoord

Stel x = verkoopprijs

Dan zijn de kosten 0,12x zodat je zelf overhoudt: 0,88x.

Je wilt € 4,35 overhouden, dan moet dus gelden:

0,88x = € 4,35

x = € 4,35/0,88 = € 4,94

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 4 augustus 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics