To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Snijpunten y=ax en y=sin(x)

 Dit is een reactie op vraag 73456 
Ik denk dat ik het enigzins begrijp. Neemt u cosx als richtingscoëfficiënt omdat cosx de afgeleide is van sinx?

Mascha
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 22 juni 2014

Antwoord

Als y=ax raakt aan de grafiek van y=sin(x) dan moet a (inderdaad) de afgeleide zijn in het raakpunt. Als je dan y=cos(x)\cdot x snijdt met y=sin(x) vind je dat raakpunt. Lastig he?:-)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 juni 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics