Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Significantieniveau

 Dit is een reactie op vraag 73339 
Oké, bedankt voor het antwoord.
Een ander voorbeeld:

Er is sprake van een situatie waarbij H0: p = 0,4 is en H1: p 0,4. Het significantieniveau is 5% en het aantal herhalingen n = 50. Volgens de uitwerkingen loopt het kritieke gebied van 27 t/m 50. Het getal 26 zou eigenlijk ook in het kritieke gebied moeten vallen, omdat hierbij het getal 0.96859 hoort. Zou u dit nader kunnen toelichten?

Joshua
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 9 juni 2014

Antwoord

Hallo Joshua,

  • P(X\ge26) = 1 - P(X\le25) = 1-0,9427 = 0,0573. Deze kans is groter dan 0,05, dus bij X=26 wordt H0 niet verworpen. De waarde 26 ligt dus niet in het kritieke gebied.

  • P(X\ge27) = 1 - P(X\le26) = 1-0,9686 = 0,0314. Deze kans is kleiner dan 0,05, dus bij X=27 wordt H0 wel verworpen. De waarde 27 ligt dus wel in het kritieke gebied.
Het kritieke gebied begint dus bij 27.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 juni 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics