De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijking van een cirkel bepalen

 Dit is een reactie op vraag 73237 
De eerste lukte inderdaad heel vlotjes met de nieuwe formule maar bij b) heb ik een typp foutje gemaakt.. Als ik de je berekening vol lukt het maar met de "juiste opgave": b) A(-2;2)B(-1;1)C(6;2) lukte het niet meer.. ALs je tijd over hebt zou het heel vriendelijk zijn dit misschien ook eens op te lossen en anders een dikke dankjewel voor je hulp tot nu toe!

Adriaa
2de graad ASO - donderdag 29 mei 2014

Antwoord

8-2a+2b+c=0
2-a+b+c=0
25+5b+c=0

8-2a+2b+c=0 (1)
4-2a+2b+2c=0 (2)
25+5b+c=0 (3)

(1)-(2) geeft:
4-c=0
c=4

Invullen in (3) geeft:
25+5b+4=0
5b=-29
b=$-5\frac{4}{5}$

Als je dan b en c invult in 2-a+b+c=0 dan lukt het wel denk ik.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 mei 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3