De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinusregel

Beste,

Bij de regel: sin(x) = -1 geldt er: x= -1/2$\pi$ + k · 2$\pi$
Mag er ook x= 1 1/2$\pi$ + k · 2$\pi$ gebruikt worden?

Want mijn docente die heeft ons verteld dat je geen min mag hebben bij x = ..... $\pi$ + k · 2$\pi$ en wanneer je dan wel een negatief getal hebt je er 2$\pi$ bij moet tellen, maar als dit het geval is dan klopt de eerste regel toch niet?

Alvast bedankt!

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 mei 2014

Antwoord

Het is allebei correct en de regel dat er geen minteken mag staan, zal wel een voorkeur van je docente zijn. Maar afspraken daarover zijn er niet.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 mei 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics