Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De afgeleide van een goniometrische functie

Hallo,

Ik snap niet waarom je bij het differentiëren van f(x)=sin2(x)+x, sin(x) nog een keer in het afgeleide noteert, dus waarom f'(x)=2sin(x)cos(x)+1 is.

Ik zou doen:
f'(x)=2cos(x)+1, want de afgeleide van sin(x) = cos(x).

Met vriendelijke groet

Parya
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 mei 2014

Antwoord

Je vergeet de kettingregel. f(x)=sin2(x) is een ketting van de functies y=x2 en y=sin(x). Dus de afgeleide van f(x)=sin2(x) is f'(x)=2·sin(x)·cos(x).

Zie ook De kettingregel

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 mei 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics