|
|
\require{AMSmath}
Algemene vergelijking van een rechte
hoi ik heb een vraag. ik snap niet eens hoe ik moet beginnen. bij de vraag staat : gegeven zijn de punten A , B en C , met co(A)=(-2,0) , co(B)=(0,4) en co(C)=(3,-2) . en ik moet dit zoeken : geef de vergelijking van deze drie rechten . de andere wat ik moet zoeken is geef de vergelijking van de rechte a , door A evenwijdig met BC . alvast bedankt :)
amber
2de graad ASO - zondag 27 april 2014
Antwoord
Hallo
Kijk eens naar de formules op onderstaande link. Daar vind je de formule voor het opstellen van de vergelijking van een rechte door 2 punten. Doe dit door de rechte door de punten A en B, B en C, en A en C
Je vindt er ook de formule voor het opstellen van een rechte, als je de rico kent en een punt. Bepaal de rico van de rechte BC, en vervolgens de rechte met deze rico die door het punt A gaat.
Zie vergelijking rechte
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 april 2014
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|