Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Herleiden

 Dit is een reactie op vraag 72582 
Nee sorry, de haakjes moest breuken zijn maar dat werkt bij mij niet. A is wel goed, B alleen niet.

Anna
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 maart 2014

Antwoord

Ik zie één breuk: T/30. Dat vat ik dan op als \frac{T}{30}. Waar zijn die andere breuken dan? Je kunt door haakjes te zetten aangeven wat je bedoelt...

Misschien bedoelde je P = 5,5 + ((18-T)/30) x 94,5?

\begin{array}{l} P = 5,5 + \frac{{18 - T}}{{30}} \times 94,5 \\ P = 5,5 + \frac{{\left( {18 - T} \right) \times 94,5}}{{30}} \\ P = 5,5 + \frac{{1701 - 94,5T}}{{30}} \\ P = 5,5 + \frac{{1701}}{{30}} - \frac{{94,5T}}{{30}} \\ P = 5,5 + 56,7 - 3,15T \\ P = 62,2 - 3,15T \\ P = - 3,15T + 62,2 \\ \end{array}

Klopt dat? Gebruik de volgende keer meer haakjes!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 23 maart 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics