De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe pak je dit aan?

(....+.....)(....-....)(....+.....)=81x4-x4.y8

Hoe pak je dit aan?

Koen
2de graad ASO - zondag 16 maart 2014

Antwoord

81x4-x4y8=
(9x2)2-(x2y4)2=
(9x2+x2y4)·(9x2-x2y4)=
(9x2+x2y4)·((3x)2-(xy2)2)=
(9x2+x2y4)·(3x-xy2)·(3x+xy2)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 maart 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3