De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Globale extrema met parameter

Bereken de globale extrema van de functie:
f(x,y) = 2xy − 2x2 − 2 + (a−1)x − ex
...en maak de gevalsonderscheidingen voor de parameter a.

femkeg
Student universiteit België - zondag 9 maart 2014

Antwoord

Voor mogelijk kandidaten geldt:

fx=0
fy=0

$-$ex$-$4x+2y+a$-$1=0
2x=0

De tweede uitdrukking geeft x=0 en als je dat in de eerste invult dan krijg je:

2y+a$-$2=0
x=0

y=$-\frac{1}{2}$a+1
x=0

f(0,$-\frac{1}{2}$a+1)=$-$3

Zie Wikipedia - Partiële afgeleide

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 maart 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3