De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bepalen van vergelijking van raaklijn en normaal

 Dit is een reactie op vraag 12846 
De raaklijn is juist, maar de normaal klopt niet helemaal.
Als je 1/4=8+q stelt dan is q=-31/4 en niet -73/4.

Je kan dit ook aan de hand van Y-Y1=m(x-x1)
dus:y-1/4=4(x-2)
dus:y=4x-31/4

jens
3de graad ASO - zaterdag 1 maart 2014

Antwoord

Volgens mij is $\eqalign{-\frac{31}{4}}$ hetzelfde als -7$\eqalign{\frac{3}{4}}$? Toch?
In Nederland is het gebruikelijk bij breuken de helen er uit te halen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 maart 2014
Re: Re: Bepalen van vergelijking van raaklijn en normaal



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3