De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snelheid

Ik fiets 15 km in 20:23 min
Wat is gemiddelde snelheid in km/u?

20min = 0,3333 uur
23 sec = 0,0063888889

0,333 + 0,006388889 = 0,33972222 uur

15 : 0,33972222 = 44 km afgerond

Is goed?

joey
Leerling mbo - dinsdag 28 januari 2014

Antwoord

Helemaal goed.
Ik zou 't zo doen: 15/((20+23/60)/60)$\approx$44 km/u. Dat is minder werk...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 28 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics