De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Strooizout

De gemeente heeft 1200 ton strooizout in voorraad. De hoeveelheid zout bij een strooibeurt is 10 gram per m². In de gemeente hebben de wegen totale lengte 800 km en de breedte 5 meter. Hoeveel keer kunnen de weg gestrooid worden?

120 ton = 1200000000 gram
800.000 x 5 = 4000000
1200000000 : 4000000 = 300 gram
300 : 10 = 30x

Is het goed?

joey
Leerling mbo - donderdag 23 januari 2014

Antwoord

Helemaal goed.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics