De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Opeenvolgende getal formule

Stel ik wil iets uitrekenen waarbij een getal elke keer +1 is met de vorige uitkomst.... bijvoorbeeld:

20+1=21
21+1=22
22+1=23

Deze 3 stappen volgen samen de uitkomst namelijk:

66

Stel ik heb nu 5 stappen te doen
Bijvoorbeeld

61+1=62
62+1=63
63+1=64
64+1=65
65+1=66

Totaal = 320

Hoe voer ik zo'n formule in op een rekenmachine met een paar toetsen indrukken?
Welke toetsen moet ik gebruiken?

Oud Le
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 9 januari 2014

Antwoord

Wat je zoekt is (een speciaal geval van) de somformule van rekenkundige rijen. Zie de link.

Zie Wikipedia: rekenkundige rij

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 januari 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3