De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Stelling van Pythagoras

 Dit is een reactie op vraag 71402 
Tot zo ver kan ik volgen, maar ik dacht dat je "2x" enkel kon vinden door goniometrie toe te passen. Zo kom ik tot het volgende: de schuine zijde = 10,39 en de aanliggende 5,19. Maar met de stelling van Pythagoras kan je deze uitkomsten niet vinden, ofwel soms?

Erwin
2de graad ASO - zondag 17 november 2013

Antwoord

Misschien is het een idee om de vergelijking op te lossen?

92+x2=(2x)2
81+x2=4x2
3x2=81
x2=27
x=-√27(v.n.) of x=√27
x=3√3

Dus AC=6√3

...en dan nog mooi een exact antwoord ook nog...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 november 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3