De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen

Hallo,
Ik heb een vraagje over aftrekkingen in een vergelijking:
wat moet je doen als je ditkrijgt: 3x-(x+3)=2x-3
Moet je dan gewoon die -(x+3) naar de andere kant brengen of moet je 3x-x-3 doen?
Alvast bedankt!!!

Emily
2de graad ASO - zaterdag 16 november 2013

Antwoord

Hoi Emily,

Je kunt beide dingen doen die je beschrijft. Beide zijn goed.

$
\begin{array}{l}
3x - (x + 3) = 2x - 3 \\
3x - x - 3 = 2x - 3 \\
2x - 3 = 2x - 3 \\
\end{array}
$

En dat is waar voor alle waarde van x

mvg DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 16 november 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3