De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe maak ik van procenten een breuk?

Ik snap de uitleg op school niet, je moet schatten en de tafels gebruiken. Maar het percentage is een heel getal met een breuk, een vraag uit een proefwerk was bv 14 2/7%. En daar moest ik een breuk van maken. Ik hoop dat iemand het kan uitleggen!!! We moeten het proefwerk namelijk zelf nakijken en ik begrijp het nog steeds niet.

Nickel
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 22 oktober 2013

Antwoord

Beste Nickel,

Dit kun je op verschillende wijze bekijken hoor.
Manier 1:
Je weet dat 1%=1/100 dus 14%= 14/100 en 2/7% = (2/7)/100 Tel dat bij elkaar op.

Manier 2:
14= 98/7 doe hier 2/7 bij dan krijg je 100/7. Hebt nu 100/7%
Dus (100/7)/100=1/7

Hoe dan ook, herschrijf de zaak tot 2 breuken en tel deze op.

mvg DvL

ps: Maar als je het zelf mag nakijken dan is het probleem toch al opgelost :-)

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 oktober 2013
 Re: Hoe maak ik van procenten een breuk? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3