De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe kan je dat uitrekenen?

Zoals in de vraag al staat hoe kan je dat uitrekenen want als er bijv. Staat: 3, 2kg + 0, 8 m³ = heb ik geen idee wat dat is
A.u.b snel antwoorden ik heb morgen een proefwerl

anonie
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 2 oktober 2013

Antwoord

Als het goed is, heb je geleerd:

1 liter = 1 dm3

Zo is dit ooit gekozen, het is dus een afspraak. Vanzelf is dan ook:

0,1 liter = 0,1 dm3

en 0,1 liter noemen we ook wel 1 dl (net als bij meters:
0,1 meter = 1 decimeter).

3,2 kg en 0,8 m3 kan je niet optellen: kg is een maat voor gewicht, m3 is een maat voor inhoud.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 oktober 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3