Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Breuken

 Dit is een reactie op vraag 70972 
Nee dit bedoel ik niet, ik vraag hoe je 1 17/40 kleiner maakt en dat weer kleiner maakt in 3/5 en dat weer kleiner maakt in 1/2 1/10 1/8 1/4. Alvast bedankt!!!

Sahil
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 26 september 2013

Antwoord

Zou het niet kunnen dat je de opgave verkeerd begrepen hebt? Jij probeert van boven (1+17/40) naar onder te werken, maar dit lijkt me nogal onmogelijk. Je kan de figuur echter wel logisch interpreteren als je onderaan begint: het is een piramide waarbij de onderste laag helemaal is ingevuld, en voor de rest moet je op elke lege plek de som zetten van de twee breuken die eronder staan.
Zo krijg je op de tweede rij (als je onderaan begint te tellen):
3/5 = 1/2 + 1/10
9/40 = 1/10 + 1/8
3/8 = 1/8 + 1/4

En op diezelfde manier kan je dan de twee andere lege plekken zelf nog invullen. Als je dat dan narekent kom je inderdaad uit dat de bovenste breuk 57/40 moet zijn (of 1+17/40).

cs
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 27 september 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics