De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbinden in factoren

Hallo ik heb binnenkort een toets van wiskunde en ik zit vast bij een oef.
opdracht is : ontbind volgende voorschriften in factoren.
ik heb de 5 andere kunne ontbinde maar bij nr 6 maak ik iets fout denk ik: f(x)= x4+√3$\cdot$x3-5x2+√3$\cdot$x-6

k heb het geprobeerd en k kreeg als uitkomst: (x2+√3)+ (x2+1) +(x2-5) -6 maar dit is fout het juiste is : (x2+1)(x-√3)(x+2√3)

Wilt iem mij helpen aub.?

Meliss
3de graad ASO - zondag 15 september 2013

Antwoord

Hoi Melissa.

Allereerst bepaal je een nulpunt. Redelijk eenvoudig is te zien dat √3 is een oplossing voor f(x)=0 Dit betekent dat de vergelijking deelbaar is door
(x-√3) Immers als √3 een oplossing is, dan is f(√3)=0

Vervolgens maak je een mooie staartdeling.

Indien je niet precies weet hoe dat moet verwijs ik je naar
Een staartdeling maken

succes DvL

DvL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 september 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3