De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepalen van een voorschrift van een parabool met minimun en maximum

hallo,
ik raak er maar niet aan uit hoe je deze oefening moet oplossen.
f(x)= 4x2+ bx + c
Bepaal b en c zo dat de functie f een minimum bereikt voor x=1
en dat dit minimum 3 is.

judith
2de graad ASO - vrijdag 16 augustus 2013

Antwoord

Gebruik de combinatie dat f(1) = 3 en f'(1) = 0

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 augustus 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3