De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsels

ik heb een oefening i.v.m statica , die ik snap
maar de wiskunde die er op volgt lukt mij niet
ik heb 2 simpele vergelijkingen die ik met behilp van elkaar moet oplossen

X·cos40° - 820· cos Y =0
en
X·sin40 + 820·sin Y - 1000=0

ik geraak maar niet aan een van de uitkomsten

dylan
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 15 augustus 2013

Antwoord

Als je $X$ elimineert hou je de volgende vergelijking over: $820\cos Y\sin40^\circ +820\sin Y\cos 40^\circ = 1000\cos40^\circ$ en met een gonioformule maak je daar $$\cos(Y-40^\circ)=\frac{50}{41}\cos40^\circ$$ van.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 augustus 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3