De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Maximum exact bepalen

 Dit is een reactie op vraag 70600 
Even kijken, maak je dan gebruik van, (probeer het te begrijpen):
f(x) = c·lnx
f'(x)= c·(1/x)
f'(x)=3·(1/x)= 3/x
1/x=1
f'(x)= (3/x)-1?
Ik vraag me af of dit nou klopt en zo ja kunt u misschien de stappen laten zien hoe u tot het maximum gekomen bent?

Yvette
Iets anders - zondag 7 juli 2013

Antwoord

Hallo Yvette,

Ik begrijp je 4e regel niet goed. Hier komt de uitwerking:

f(x) = 3·ln(x) - x
f'(x) = 3·(1/x) - 1
dus:
f'(x) = (3/x) - 1

Nul stellen levert:
(3/x) - 1 = 0
3/x = 1
x = 3

Deze waarde vul je in de oorspronkelijke functie in:
f(3) = 3·ln3 - 3

OK?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 juli 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3