De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snelheid omrekenen

Ik ren 6 km in 13 min. Wat is de gemiddelde snelheid in km/h? Hoe reken je dat uit?

Joey
Leerling mbo - woensdag 12 juni 2013

Antwoord

$
\eqalign{\frac{{6\,\,km}}{{13\,\,\min }} = \frac{{6000\,\,m}}{{780\,\,\sec }} = \frac{{6000}}{{780}}\,\,m/s \approx 7,7\,\,m/s
}$

..of...

$
\eqalign{\frac{{6\,\,km}}{{13\,\,\min }} = \frac{{6\,\,km}}{{\frac{{13}}{{60}}\,\,uur}} = \frac{{360\,\,km}}{{13\,\,uur}} \approx 27,7\,\,km/u
}$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 juni 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics